Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turizmus képes leírás - Duna.tlap.hu
részletek »

Turizmus - Duna.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: duna.tlap.hu » Turizmus
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Hasulyó család egy deszkán evez végig a Dunán

A Hasulyó család egy deszkán evez végig a Dunán

Egy egész család indult el augusztusban, hogy rekordot döntsenek, és végigevezzenek egy speciális deszkán a Dunán: a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Negyven napon keresztül váltják egymást a szülők valamint a gyerekek, és egymást biztatják a kemény fizikai munkával járó feladat teljesítésében.

Duna menti kerékpártúra Passau - Bécs

Duna menti kerékpártúra Passau - Bécs

Biciklitúra Ausztria legszebb kerékpárútján: bájos kisvárosok, virágos rétek, ódon várkastélyok kísérik utunk. A kultúra és a természet megnyugtató harmóniája. Neked is jár néhány nap aktív kikapcsolódással nyár derekán!

Duna menti kerékpárút

Duna menti kerékpárút

A hosszú, több országot is érintő Duna menti túraút alsó-ausztriai szakasza Ybbs/Persenbeug és a szlovák határ melletti Hainburg között kereken 260 km. Többnyire közvetlenül a folyó közelében, gyalogösvényeken fut.

Európa kék szalagja a Duna

Európa kék szalagja a Duna

Reményeim szerint a következő sorok között az olvasó is talál majd néhány hasznos gondolatot, tanácsot, információt, amennyiben követni akar minket és rászánja magát, hogy bejárja ezeket a gyönyörű és érdekes helyeket, és a kerékpárja nyergéből fedezi fel a Duna völgyét, a forrástól egészen az osztrák fővárosig.

Kirándulás a Szigetközben

Kirándulás a Szigetközben

Vár a Szigetköz, ahol számtalan sportot tudsz kipróbálni, legyen az szárazföldi vagy vízi. A kerékpározás megszálltjai körbetekerhetik a térséget, a vizek szerelmesei kipróbálhatják a vízitúrákat, csónakázhatnak egy jót a tavakban. Ugyanakkor lóháton is bejárhatjuk környéket, a nyári melegben, pedig hűsölhetünk a strandokon. Ezen felül szeretettel várjuk a térségbe érkező gyógyulni vágyó vendégeket is. Akik a termálfürdők egyikében frissülhetnek fel mind szellemileg, mind lelkileg. A termálvizek Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartoznak.

Mesés biciklitúra a Duna mentén

Mesés biciklitúra a Duna mentén

A Duna alsó-ausztriai szakasza mentén kerékpározni különleges élmény: az út szebbnél szebb tájakon át vezet. A jellegzetes, teraszos szőlőültetvényekkel teli Wachau a Világörökség része, Tulln és Wagram környékén szélesre tárul a folyóvölgy, a határ közeli Donau-Auen Nemzeti Park érintetlen, dús erdőiben háborítatlanul élnek a legkülönfélébb állatok. Legalább ilyen vonzó, csak egyelőre talán valamivel kevésbé ismert a túraút menti kulturális programok gazdag kínálata. Aki erre jár, mindenképpen álljon meg itt-ott pihenni, nézelődni. A régió látnivalói közül kiemelkedő két nagy klasszikus, a Melki és a Göttweigi Apátság mellett rengeteg további érdekes hely vár felfedezésre.

Tuti menü