Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hajózás képes leírás - Duna.tlap.hu
részletek »

Hajózás - Duna.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: duna.tlap.hu » Hajózás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A legjobb hajóutak a Dunán

A legjobb hajóutak a Dunán

A Duna menti országok legnagyobb büszkeségére, a világ legjobb folyami hajóútjai között tartják számon a Dunán szervezett utakat. A Cruise Critic idei 10-es listájából világosan kiderül, hogy a Duna maga mögé utasította a világ leghíresebb folyóit, így a Nílust, a Mekongot, a Jangcét és a Volgát. Mozgalmas, változatos nyaralások a Dunán és világ leghíresebb folyóin.

Archiv filmek 1946

Archiv filmek 1946

A magyar vízi közlekedés örömünnepe, a nácik által nyugatra hurcolt dunai hajók visszaérkezése. Utasszállítók. Motoros vontató. Tengerjáró hajó. A hajóátvétel ünnepségének vezérszónoka Gerő Ernő közlekedésügyi miniszter. Beszédében hangsúlyozza, e hajók tavasszal már munkásokat és közszükségleti cikkeket fognak szállítani, ami az agyonterhelt vasúti parknak nagy tehermentesítést fog jelenteni. Lakos vezérigazgató, a MFTR nevében, jelképesen átveszi hajókat. Az újjászületett demokratikus ország vezetőinek nagy sikeréről tanúskodnak ezek az idegenből hazatért hajók. - 34 m (Zólyomi Gyula)

Dunai hajóbérlés privát partira és céges rendezvényre

Dunai hajóbérlés privát partira és céges rendezvényre

A budapesti rendezvényhajók bérlése a Dunán privát partik és céges rendezvények lebonyolítására egyaránt lehetséges. A hajóbérlés és dunai sétahajózás a partikra és rendezvényekre vacsorával együtt is rendelhető. A menük és az italkínálat a party, illetve rendezvény igénye szerint van összeállítva. A bérelt rendezvényhajó indulási pontja és érkezési állomása, valamint a dunai sétahajózás időtartama egyénileg választható. A party hajó, sétahajó és rendezvényhajó bérlés a hét bármely napjára lehetséges. A budapesti rendezvény hajóbérlés és a hajók foglalása személyesen történik, a kiválasztott hajó megtekintését követően.

Hajógyárak

Hajógyárak

1863-ban a Lánchíd közelében is létesül hajógyár, amely néhány év múlva az Újpesti-öbölben működött. Alapítója Hartmann József, az újpesti hajóépítés vezéralakja, aki az Óbudai Hajógyárban gyakornokoskodott, majd Bécsben, Zürichben és Amerikában tanult, s a hajóépítő szaktudása mellett kiváló kereskedelmi tehetséggel is rendelkezett.

Virtuális hajókirándulás

Virtuális hajókirándulás

Virtuális hajókirándulást tehetünk a Dunakanyarba a Mahart Passnave oldalain. Tájékozódhat a kiránduló hajók, a szárnyas hajók és egyéb járatok menetrendjéről, nemzetközi és belföldi járatokról. Hajóbérlési lehetőség.

Tuti menü